Ovnsbakt zucchini-rosti er en lett og smakfull tilbehørsrett, perfekt for å servere grønnsaker på en annerledes måte.
Det er en rask og enkel oppskrift, perfekt for de som ønsker en lett, men smakfull og deilig rett. En variant av den klassiske oppskriften laget med poteter. Du kan lage den ved å tilsette en potet i røren for en sprøere tekstur, eller utelate den, slik vi gjorde.
For å gi rostien ytterligere smak, anbefaler vi å tilsette krydder eller urter. Rostien vi tilbyr er derfor ekstremt lett, perfekt servert til omelett eller ost. .
Ingredienser
Zucchini – 500 g
Egg – 1
Hvetemel – 30 g
Revet ost – 30 g
Fint salt – etter smak
Pepper – etter smak
Friske aromatiske urter (valgfritt) – 1 spisesk
Tilberedning
1
Start med å rense zucchinien, skyll den deretter under kaldt rennende vann, tørk den godt og riv den med et rivjern med store hull.
2
Ha den revne zucchinien i et dørslag, krydre med en klype salt og bland. La den hvile i 5–10 minutter, og klem den deretter med hendene for å fjerne overflødig fuktighet.
3
Ha dem over i en bolle, tilsett revet Parmigiano, egg, mel, en klype salt og pepper til. Vi tilsatte også litt ferskhakket persille, men det er helt valgfritt.
4
Bland godt for å blande alle ingrediensene. Kle en stekeplate med bakepapir og legg grønnsakrostien utover.
5
Stek rostien i en forvarmet ovn på 200 °C i omtrent 20 minutter, snu dem halvveis for å sikre at de er perfekt brunet på begge sider. Server dem når de er avkjølt.